Introductie voor nieuwe leden

Ben je nieuw bij onze club? Dan wil je natuurlijk snel gaan tennissen! Hier lees je in het kort de belangrijkste dingen die je moet weten.  

Nieuwe mensen leren kennen

Tennis is een uitstekende sport om nieuwe mensen te leren kennen als je dat wilt. Allereerst kun je je jezelf opgeven voor training in een groepje, kijk hiervoor bij Bas-ta. Je wordt dan beter in de sport en leert gelijk tennismaatjes van je niveau kennen! Verder raden wij je aan om mee te doen met onze clubactiviteiten, zoals de HEDA, clubkampioenschappen en het open toernooi. Zie hiervoor de activiteitenpagina.

De activiteitencommissie organiseert een aantal keer per jaar een activiteit voor nieuwe leden. Hier zul je dus ook een uitnodiging voor ontvangen. Een mooie kans om anderen te leren kennen! Ook als je nog vragen hebt over de club, kun je terecht bij de activiteitencommissie, via [email protected]

Ledenpas

Ieder lid van de vereniging krijgt een ledenpas. Deze pas heb je nodig om het clubgebouw te openen. Op de pas staat ook je bondsnummer van de KNLTB. Met dat nummer kun je account aanmaken op de KNLTB website en gebruik maken van de KNLTB ClubApp. Zo kun je tennisbanen reserveren en meedoen met toernooien of competitie. Je ontvangt je ledenpas nadat je inschrijving door de ledenadministratie goedgekeurd is.  

Onze banen

De club heeft de beschikking over 7 smashcourt banen (TennisProVision). De banen zijn in principe het gehele jaar bespeelbaar. Alleen bij sneeuw, ernstige regenval of onweer mogen de banen niet gebruikt worden. Baan 2 t/m 7 hebben verlichting, baan 1 niet. De bediening daarvan bevindt zich achter de bar. Instructies hangen naast het bedieningskastje.

Baan reserveren

Wil je een baan reserveren? Dat kan op 2 manieren. Via deze website, of via de KNLTB ClubApp. Je kunt zelf de dag en tijd selecteren en vervolgens zie welke banen er beschikbaar zijn. Iedere reservering geldt voor 1 uur. Bij de reservering selecteer je de clubgenoot met wie je gaat tennissen of je voegt een introducee toe. De kosten voor een introducee zijn € 5. Mocht jouw reservering niet doorgaan, annuleer deze dan. Zo is de baan weer vrij voor andere spelers.  

Clubhuis

Meestal ben je niet alleen op het tennispark, maar het kan wel eens voorkomen. Dan is de deur van het clubhuis te openen met je ledenpas. Zorg ervoor dat de deur na het openen weer goed in het slot valt. De deur naar het terras kun je vervolgens open draaien (en weer op slot bij vertrek als er verder niemand is). Bij evenementen is het clubhuis een gezellige plek om clubgenoten te ontmoeten en natuurlijk om wat te drinken. Het clubhuis beschikt over toiletten en een kleedruimte.   

Na het spelen

Na het spelen vragen we je om de baan schoon te vegen met het sleepnet. Zo starten andere spelers weer op een mooie baan. Je schoenen kun je afvegen aan de borstels, daarmee voorkomen we veel zand in het clubhuis.  

Bardienst

Als lid van de club vragen we je om tweemaal per jaar een bardienst of schoonmaakdienst te doen óf om je op een andere manier in te zetten voor de club. Bardienst houdt in dat je een middag of avond achter de bar helpt met het uitgeven van de drankjes en andere barwerkzaamheden. Als je liever meehelpt in een andere commissie, zoals in het groenonderhoud, het baanonderhoud of de toernooicommissie, dan kan dat ook. Geef dat dan aan tegen de tijd dat je een mailtje ontvangt over de bardiensten.

De e-mailadressen van de commissies vind je op de commissiepagina

Bardienst afkopen

Geen tijd voor bardienst of een andere klus? Dan kun je deze afkopen voor € 30 per bardienst. Als je hier gebruik van wilt maken, geef dit dan aan bij de bardienstcoordinatoren: [email protected] 

Nog vragen?

Mocht je nog vragen hebben, mail dan naar: [email protected] 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 43909982

Adres

Sportlaan 1
4205 HV Gorinchem

KVK-nummer

40321078